Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітаційне лікування дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 16.09.2021 16:00
Кількість переглядів: 396

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – відділення) нагадує.

 

З метою реалізації політики Уряду та Міністерства соціальної політики України щодо адресності програм соціального захисту населення за принципом «гроші ходять за людиною» в частині надання медичних, соціальних та реабілітаційних послуг Фондом соціального страхування України (далі – Фонд) проводиться активна робота з реалізації права застрахованих осіб та членів їх сімей на відновлення здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду. З 01.01.2018 діє новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, погоджений з Міністерством охорони здоров’я України 23.08.2017 № 3.14-19/1146-17/22760 та затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 (далі – Порядок № 39).

 

Згідно з Порядком № 39 неповнолітня дитина у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікун, піклувальник) (далі – супроводжуюча особа) направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу, який обслуговує дітей, відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікувально-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на лікуванні. Супроводжуючій особі листок тимчасової непрацездатності не видається. Згідно з постановою правління Фонду соціального страхування України «Про затвердження Граничних розмірів витрат на відшкодування вартості одного ліжко-дня лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу для застрахованої особи або члена її сім’ї (дитини у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікуна, піклувальника) на 2021 рік» від 29.01.2021 № 3 супроводжуючій особі враховується проживання та харчування (без лікування) з розрахунку 475,00 грн з ПДВ на один ліжко-день лікування дитини в реабілітаційному відділенні.

 

Інформуємо, що лікування дітей застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм здійснюється за такими профілями медичної реабілітації:

- нейрореабілітація (підгострий період черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, підгострий період опіків, ревматологічні захворювання);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору.

 

Звертаємо увагу, що працівники робочих органів виконавчої дирекції Фонду відразу готові включитися в процес забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей лікуванням у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, щойно отримають від закладу охорони здоров’я повідомлення про особу, яка потребує реабілітації.

Одночасно повідомляємо, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються діти у супроводі дорослих за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і гарантують їм безпеку.

 

Перелік санаторно-курортних закладів, які приймають на реабілітаційне лікування неповнолітніх дітей із супроводжуючою особою, розміщено на сайті Фонду соціального страхування України http://www.fssu.gov.ua в розділі «Оголошення».

 

Шановні батьки, за більш детальною інформацією стосовно реабілітації вашої дитини звертайтесь до Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за адресою: смт. Станиця Луганська, вул. Горького, 2-Б, тел.: (06472) 31-3-95.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь