Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Приватний бізнес Станиці-Луганської долучається до боротьби з домашнім насильством!

Дата: 23.09.2021 08:45
Кількість переглядів: 457

22 вересня ООН Жінки, спільно з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру провели зустріч з представниками Станично-Луганської селищної ВЦА, поліції, місцевих активісток та представниками бізнесу, щодо підвищення обізнаності жінок та дівчат з питань гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства, та сервісів їх попередження і протидії. Говорили про важливість співпраці влади, поліції, бізнесу, інститутів громадянського суспільства, жінок-лідерок щодо поширення інформації про провайдерів допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства. Тематичні стенди з  інформацією про запобігання та протидію проявам домашнього насильства було розміщено в перукарні, магазинах та аптеці Станично-Луганської громади. Крім того, співробітники сфери обслуговування були забезпечені тематичною уніформою та індивідуальними захисними масками.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Більшість жінок замовчують проблему насильства через низку факторів, такі як сором, осуд суспільства, економічні чинники, стереотипи, невміння розпізнати прояви насильства, а також, не вважають це досить серйозною проблемою,  щоб  звертатися до сервісів допомоги, у тому числі, до поліції. Крім всіх перелічених факторів, часто жінки та дівчата просто не знають куди звернутися за підтримкою.

Щоб виправити цю ситуацію ООН Жінки спільно з МБФ «Українсько фундація громадського здоров’я»  впроваджують проєкт «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях», в межах якого 20 громадам на сході України передано інформаційні стенди та матеріали з контактами сервісів протидії домашньому насильству. Такі стенди  будуть розміщені саме у тих місцях, де кожна жінка матиме до них доступ: в місцевих магазинах, приміщеннях центрів надання адміністративних послуг, медичних закладах, розважальних, спортивних закладах та у салонах краси чи перукарнях. Крім інформаційних стендів, підтримано і інші локальні ініціативи, що мають на меті протидію домашньому насильству та покращенню взаємодії населення громад з представниками поліції, серед таких: навчання для співробітників/ниць салонів краси щодо питань надання інформації про сервіси протидії домашньому насильству, підтримка ініціативи «кава з поліцейським, для налагодження комунікації поліції з мешканками місця, інформаційні кампанії у спортивних закладах та багато інших місцевих ініціатив.

Заходи впроваджуються в межах проєкту «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях» в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь