Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила водохресних купань

Дата: 13.01.2022 16:16
Кількість переглядів: 187

Шановні жителі Станично-Луганської громади!

Всі ми знаємо, що наближається свято Хрещення в яке прийнято купатися в ополонці. Щоб купання в ополонці принесло виключно користь, напередодні святого Хрещення Господня пропонуємо ознайомитися з основними правилами водохресних купань:

Проконсультуйтеся з лікарем. Якщо лікарі виявили у вас такі захворювання як цукровий діабет, глаукома, виразка шлунка, холецистит, а також захворювання серцево-судинної системи - купання в ополонці вам протипоказано.

«Правильна» ополонка. Ідеальною ополонкою для купання вважається та, глибина якої не перевищує 1,8 метра, має огорожу по периметру і місце використовується для купання вже не перший рік. Місце для водохресних купань повинно бути обладнане відповідно до всіх правил безпеки, адже від цього залежить життя і здоров'я тих, що купаються.

Одяг. Для купання знадобиться купальник або плавки, рушник чи простирадло для обтирання, а для підходу до ополонки - взуття з неслизькою підошвою або вовняні шкарпетки. І не забудьте про комплект сухого змінного одягу, в який необхідно буде переодягнутися після купання.

Розігрійтеся перед купанням. Тіло повинне бути гарячим, але не пітним.

Занурюватися з головою не обов'язково. Традиція говорить про триразове занурення в ополонку з головою на Водохреще. Проте якщо вам доведеться йти додому після купання в ополонці, мокре волосся може зіграти з вами злий жарт.

Стережіться ейфорії. Дуже часто, занурившись в крижану воду, в організмі людини відбувається сплеск емоцій, і людина продовжує купатися в ополонці ще і ще. Залишившись у воді більше п'яти хвилин, ви ризикуєте отримати переохолодження і проблеми зі здоров'ям.

Після купання потрібно обов'язково зігрітися. Розітріться рушником. Одягніть сухий теплий одяг і випийте, заздалегідь припасений, гарячий чай.

Не пийте спиртного перед купанням. Доведено, що спиртне дає помилкове відчуття тепла.

Довіряйте своїм відчуттям. Якщо купання у крижаній воді викликає у вас напад жаху, подумайте ще раз чи варто занурюватися в ополонку.

Прислухавшись до цих основних порад, свято принесе вам святковий настрій, та чудові спогади отримані від традиційного купання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь