Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги мешканців громади! Оздоровлення та відпочинок дітей з малозабезпечених сімей.

Дата: 18.05.2023 17:35
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

9 травня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою запровадив механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Отримати кошти для оздоровлення та відпочинку дітей може один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.

Батьки (особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають вищезазначеним критеріям, отримуватимуть автоматично повідомлення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), про можливість отримання бюджетних коштів.

Для того, щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють), в яких проживають діти зазначених категорій, відкривають картку зі спеціальним режимом використання в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк», на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14165 грн. - в 2023 році) для дітей віком 6-18 років. Ці гроші батьки (особи, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні.

Отримувач допомоги протягом трьох місяців з дня зарахування на поточний рахунок бюджетних коштів обирає один з дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, звертається до керівника обраного закладу для отримання згоди та підтвердження можливості надання таким закладом послуг з оздоровлення та відпочинку дітей із зазначенням строку перебування дитини в такому закладі та повної вартості путівки, оплачує послуги з оздоровлення дитини шляхом придбання путівки. У разі часткової оплати вартості путівки до обраного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку сума коштів, яка залишається не використаною від вартості путівки, повертається закладом оздоровлення та відпочинку пропорційно сумі витрачених коштів отримувача. Поточний рахунок не підлягає поповненню. Забороняється зняття готівки з поточного рахунка.

У разі невикористання коштів протягом 3-х місяців з дня їх зарахування на поточний рахунок отримувача АТ «ПриватБанк» повертає їх до державного бюджету.
Проїзд дітей до обраних дитячих закладів оздоровлення і відпочинку здійснюється за кошти батьків (осіб, які їх замінюють) і за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством, або самостійно разом з батьками чи іншими законними представниками.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня поточного року. Отже, вже з початку літа, сім'ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критеріям, зможуть скористатись нагодою оздоровити своїх дітей у Карпатах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь