Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПЛАТА АЛІМЕНТІВ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ГЕНДЕРУ

Дата: 11.01.2024 15:38
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

У багатьох людей існує думка, що відмовляються від сплати аліментів виключно чоловіки. Це яскравий приклад стереотипного уявлення про гендерні ролі у суспільстві, адже як показує практика роботи органів державної виконавчої служби, ігнорування батьківських обов’язків не має статі.

Так, боржником у виконавчому провадженні щодо стягнення аліментів може бути як чоловік, так і жінка. А фахівці юстиції незалежно від гендеру застосовують до неплатника абсолютно однакові методи правового впливу. І будь-яка дискримінація в таких питаннях виключена.

Зокрема, боржник має бути готовий до внесення його даних до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), а також арешту майна та банківських рахунків. Серед іншого державними виконавцями виносяться вмотивовані постанови про обмеження у праві керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання, а також виїзду за межі України.

Разом з тим, за тривале очікування аліментів передбачено нарахування штрафу:
• за рік – 20% від суми несплачених аліментів;
• за два роки – 30%;
• за три роки – 50%.

Питання погашення аліментної заборгованості перебуває на постійному контролі фахівців Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, адже найменші українці потребують додаткових гарантій захисту своїх фінансових інтересів, тим паче – у воєнний час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь