Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

24 січня - Міжнародний день освіти

Дата: 24.01.2024 09:16
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Щорічно 24 січня відзначається Міжнародний день освіти, покликаний продемонструвати роль знань і навчання в підтримці миру та розвитку.

Освіта - це стратегічна основа розвитку не тільки особистості, а й суспільства в цілому, одна з умов успішного існування нації, гарантія національної безпеки, запорука консолідації та символ гідності. 

Наразі існує чимало проблем на шляху до якісної освіти. Повномасштабне вторгнення росії до України призвело до  свідомого руйнування садочків, шкіл та університетів, цілеспрямованого лінгвоциду, відсутності на тимчасово окупованих територіях умов для навчання, викрадення українських школярів та вчителів, принижень катувань і вбивств мирного населення. 

Щодня перед українською освітою, яка навчилася бути сильною на фоні зруйнованих садочків, шкіл та університетів, навчання під обстрілами в бомбосховищах, сотень тисяч українських школярів та школярок, які вимушено покинули свої міста і села,  постають страшенні виклики. Найбільша небезпека - на тимчасово окупованих територіях, де російські злочинці знищують будь-які ознаки української ідентичності. Атакуючи національну систему освіти, путінські посіпаки глумляться над учителями, викрадають дітей, оголосивши полювання на кожного українця. 

Сьогодні кожен український освітянин робить вагомий внесок у перемогу. Дякуємо вам за відповідальне лідерство, силу духу і патріотизм. Якісна освіта - запорука сталого розвитку та успіху держави. 

Станично-Луганська селищна військова адміністрація Щастинського району Луганської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь