Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протидія торгівлі людьми в умовах воєнного стану

Дата: 14.03.2024 14:54
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ столітті для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують. Експлуататори отримують прибуток через контроль та використання інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

Війна та збройні конфлікти створюють найбільш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації людьми. Від 24 лютого 2022 року Україна живе в умовах воєнного стану. Війна підвищує ризики торгівлі людьми, тому на сьогодні ця тема є однією із актуальних. Під загрозою торгівлі залишаються як особи, які вимушені виїхати за кордон, так і ті, що залишились на території України та на тимчасово окупованих територіях. За час війни багато людей змушені були покинути свої домівки. Великий відсоток цих осіб становлять жінки та діти, які є найбільш вразливою частиною населення до торгівлі людьми, зокрема до сексуальної експлуатації та рабства. Також не менш вразлива група – це діти без супроводу батьків, особи похилого віку, особи з інвалідністю, для цих груп населення залишається ризик незаконної торгівлі людьми та дітьми, усиновлення, торгівля органами та незаконне донорство. Особи, як перебувають на тимчасом окупованих територіях,  мають великий ризик стати жертвами торгівельного рабства, зокрема, це примушування воювати на стороні агресора, катування та ґвалтування з боку військових, вивезення громадян України до російської федерації.

В умовах війни психічний та фізичний стан є нестабільний, як наслідок люди розгублені, виснажені та налякані, тому не можуть сприймати інформацію критично, та стають легкою здобиччю для торговців людьми. Торгівля людьми – є злочином проти людяності, принижує честь, гідність людини. Щоб не стати жертвою, потрібно сприймати інформацію критично та перевіряти її в офіційних джерелах.

У випадку, якщо ви стати жертвою торгівлі людьми або свідком такої ситуації не мовчіть! Звертайтеся до державних органів за допомогою, таким чином ми зможемо знизити рівень торгівлі людьми.

15-47 - Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобіганню та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

0 (800) 500 335 (зі стаціонарних телефонів) або 116 123 (з мобільного телефону) – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.

Гаряча лінія приймає дзвінки цілодобово.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь