Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтерська платформа — онлайн-ресурс, який поєднує волонтерів та ініціативи для їхнього підсилення та розвитку

Дата: 15.03.2024 19:32
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, та відбудов країни, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі.

Одним із основних завдань Мінмолодьспорту є участь у формуванні та реалізація в межах повноважень, державної політики у сфері волонтерської діяльності.

З метою посилення волонтерського руху між Міністерством молоді та спорту України, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією «Українська Волонтерська Служба» підписано Меморандум про взаєморозуміння відповідно до якого діє Національна Волонтерська Платформа, мета якої є популяризація волонтерства та підвищення культури волонтерства серед молоді.

Національна Волонтерська Платформа є яскравим прикладом згуртованої роботи широкого кола молодих людей і організацій, які завзято займаючись волонтерством, беруть участь у житті країни та допомагають своїм громадам як один із важливих шляхів розвитку суспільства.

На Національній Волонтерській Платформі волонтерські організації можуть заявити про себе й про ініціативи, які вони впроваджують, а волонтери можуть знайти ініціативи, до яких долучаються задля отримання досвіду волонтерства та допомоги населенню, зокрема молоді.

Особливістю Національної Волонтерської Платформи є те, що з 24 лютого 2022 року Платформа переорієнтувала свою діяльність та активно допомагає як військовим, так і цивільному населенню.

У рамках діяльності Національної Волонтерської Платформи зареєстровано понад 2060 волонтерських можливостей, до яких долучається молодь; близько 84 800 людей зареєстровано на волонтерські ініціативи, понад 852 тис. молодих людей охоплено промоцією Платформи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь