Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні – Всесвітній день свободи преси

Дата: 03.05.2024 09:17
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Всесвітній день свободи преси був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1993 року за рекомендацією Генеральної конференції ЮНЕСКО. Відтоді 3 травня, у річницю Віндгукської декларації, у якій містився заклик до урядів держав усього світу забезпечити свободу преси та її демократичний характер, відзначається Всесвітній день свободи преси.

Для журналістів та представників громадянського суспільства це день боротьби за демократичну пресу, вільну від владного тиску та цензурних обмежень.

За три десятиліття з моменту проголошення Всесвітнього дня свободи преси у більшості країн світу відбулись значні зміни у розвитку вільної преси та свободи. Поширення незалежних медіа в багатьох країнах і зростання цифрових технологій сприяють більш широкому та правдивому розповсюдженню інформації. Проте свобода ЗМІ, безпека журналістів і свобода вираження поглядів все більше зазнають утисків, що впливає на дотримання інших прав людини.

Всесвітній день свободи преси – це можливість нагадати, що демократичний розвиток країни, донесення правдивої та своєчасної інформації неможливе без свободи слова та свободи преси. Це про зобов’язання представників влади бути відкритими та щирими у взаємодії з пресою, це про професійну етику журналістів та їх зобов’язання перед суспільством.

Саме завдяки журналістам увесь світ дізнається про жахи війни в Україні, а також про те, якою ціною ми відстоюємо свою свободу та незалежність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь