Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

Дата: 08.05.2024 08:06
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Поступовий офіційний перехід до європейської традиції памʼятання розпочався після Революції Гідності. Ця традиція полягає не тільки в зміні дати, а й у зміні фокусу – з культу зброї та перемоги на внесок різних спільнот у подолання нацизму, на окрему людину, її страждання і втрати у війні.

Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. 

Символом Дня пам’яті жертв війни є червоний мак. Квітка символізує кривавий слід від пострілу. Відповідно до закону, обов’язком держави та громадян є шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом, про ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму. 

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму! Вічна пам’ять усім загиблим під час Другої світової війни.

Сьогодні ми знову змушені боронити власну землю. Ми не маємо права програти і не програємо бо боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил України є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Станично-Луганська селищна військова адміністрація Щастинського району Луганської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь