Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як виїхати з ТОТ і на яку підтримку держави можна розраховувати

Дата: 24.06.2024 17:30
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

 

Нині є кілька шляхів, якими можна скористатися, щоб із тимчасово окупованих територій повернутися на підконтрольні Уряду України. Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук розповіла в інтерв’ю 24 каналу.

Один зі шляхів через територію росії – через перехід Колотилівка – Покровка на українсько-російському кордоні.

Крім того, можна виїхати через росію, білорусь – через пункт пропуску Мокрани – Доманове на українсько-білоруському кордоні.

Віцепрем’єрка нагадала, що на таких пунктах працюють волонтерські групи, які надають всебічну допомогу людям, особливо літнім та маломобільним. Держава зі свого боку співпрацює з ними й також надає допомогу.

«Тут наших людей чекає підтримка: представники ОВА, хаби, їжа, медикаменти, допомога. Їх чекає виплата грошової допомоги на пероні у тих областях, куди вони прибувають евакопотягами, а також безкоштовний квиток в ту частину України, яку вони для себе обрали», – зазначила Ірина Верещук.

Посадовиця закликала українців на ТОТ шукати будь-якої можливості повернутися на підконтрольні нашій державі території, навіть якщо для цього треба взяти російський паспорт.

«Ніхто не вважає людей злочинцями тільки тому, що вони перебували на ТОТ і взяли російський паспорт. Якщо вони не почали дійсно колаборувати. Але це вже будуть перевіряти наші спецслужби», – повідомила Віцепрем’єрка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь